Новият шеф на мобилното подразделение на LG ще има адски трудната задача да обърне съдбата на смартфон бизнеса на компанията, който от известно време върви само надолу.

Брайън Куон, който бе назначен като президент на LG Mobile Communications миналия октомври, вече не е на този пост. Той ще бъде заменен от Хуанг Йонг-хуан, който идва след доста успешна работа в печелившия раздел за домашни развлечения.

Там той е играл ключова роля в трансформацията на тв, аудио и РС бизнеса на LG. Гигантът ще разчита на неговия опит в продажбите за това да изведе смартфон подразделението до по-добро бъдеще.

Зад корпоративната рокада се крият загуби от 410 милиона долара от началото на 2018 г. насам за мобилния сектор на LG. Само през последното тримесечие те са 130.5 милиона долара, докато именно сегашните подопечни на Хуанг Йонг-хуан от развлекателния бизнес са сред отличниците във финансовия отчет на компанията.

Промени има и на абсолютния връх на LG, където изпълнителният директор вече ще акцентира върху стратегията за бъдещето, докато президентът ще се занимава с ежедневните операции.

Тагове: