Съоснователят на Facebook Марк Зукърбърг вече е трети по богатство в света според новото подреждане в "Индекса на милиардерите" на агенция Bloomberg (Bloomberg Billionaires Index.) Той изпревари заемащия до петък това място Уорън Бъфет, след като цената на акциите на Facebook се повиши с 2,4 на сто. Въпреки разтърсващия скандал с изтичането на лични данни, инвеститорите връщат бързо доверието си във Facebook.

Бъфет, някога най-заможният човек в света, слиза надолу в класацията заради своята благотворителна дейност, която започна през 2006 г.

Зукърбърг изостава от първия и втория по богатство в света - съоснователя на Amazon Джеф Безос и съоснователя на Microsoft Бил Гейтс. Имотното състояние на Джеф Безос е 142 милиарда долара, а на Бил Гейтс - 94.2 милиарда долара.

Технологичните богатства съставляват около една пета от около 5 трилиона долара общо състояние, следено в индекса на Bloomberg – повече от всеки друг сектор. Списъкът, който включва 500-те най-богати хора в света, се актуализира след края на търговията на борсата в Ню Йорк всеки ден.