Фирмата за оценка на злонамерен софтуер AV-Comparatives публикува последния си доклад за представянето на различните програми за защита в реалния свят. Този доклад е продължение на предишното тестване, проведено от компанията през април-май. За съжаление на Microsoft AV-Comparatives установи, че Defender всъщност се влоши този път.

За тези, които не знаят, тестът за защита в реалния свят в пакета на AV-Comparatives има за цел да оцени възможностите за защита на антизловреден софтуер в онлайн сценарий, когато системата взаимодейства с мрежата.

По отношение на резултатите Microsoft Defender има 99% процента на блокиране, който остава непроменен от последния път. И точно както последния път зависещите от потребителя компромиси бяха 0%, което означава, че реалният процент на компромиси е отново 1%. Въпреки това по отношение на фалшивите положителни резултати Defender успя да влоши представянето си. При последния тест Microsoft откри 0 фалшиви положителни резултата, но този път броят се увеличи до два.

Междувременно конкурентни антивирусни производители като Avast, AVG, Avira и Total AV показаха най-доброто представяне в теста, тъй като всеки от тях се подобри значително в сравнение с последния път.

Малко е изненадващо да видим, че Defender се справя толкова зле в сегмента за фалшиви положителни резултати. Това е така, защото Microsoft обяви още през март, че работи върху подобряването на фалшивите положителни откривания, само ден след като бе маркирал собствените си актуализации на Office като злонамерени. И въпреки че е трудно да се подобри от привидно съвършенство с 0 фалшиви положителни предупреждения в минали тестове, да се влошите от там е донякъде объркващо.

Снимка: Unsplash

Виж още: В Китай роботи вече произвеждат клонирани прасета и животът няма смисъл

 

Тагове: