Microsoft представи програмата Paint преди почти 40 години и тя е първият избор на начинаещите, които искат да нарисуват първия си пикселен пейзаж. През цялото време на съществуване на Paint Microsoft обновява функциите и външния вид на програмата, за да отговори на изискванията на съвременността. Напоследък базираният в Редмънд технологичен гигант обръща голямо внимание на приложението Paint.

Сега надеждният източник на теча Windows PhantomOfEarth в социалната мрежа X предполага, че Paint скоро може да получи голямо обновление. То може да донесе на популярната програма Paint възможности за генериране на изображения с помощта на изкуствен интелект. Тези функционалности може да са подобни на популярната програма за генериране на илюстрации Midjourney.

Възможно е Microsoft да работи по добавянето на възможност за създаване на изображения с изкуствен интелект в реално време в Paint, което може да е подобно на Midjourney. За незапознатите, Midjourney е една от изключително популярните програми за генериране на изображения. Тя ви позволява да генерирате изображение, като просто въведете описанието на снимката.

Забележително е, че можете да създадете изображението в избран от вас стил, включително пикселно изкуство, живопис или фотореализъм. Например можете просто да напишете "малко очарователно рижо коте в студийна светлина" и Midjourney ще създаде изображение за вас. Подобни функции може да се появят скоро и в Microsoft Paint.

Според източника, "предстоящата функция с изкуствен интелект за Paint може да е нещо, известно като Live Canvas". Той обаче не е напълно наясно на какво точно ще бъде способна тази функция. Името на функцията за изкуствен интелект обаче е доста сходно с функционалността Real-Time Canvas на Leonardo.Ai. Функцията на Leonardo.Ai позволява на потребителите да нарисуват грубо изображение в един прозорец, а генеративният изкуствен интелект му вдъхва живот в художествена форма в другия прозорец.

Източникът разкри тази информация, като препубликува публикация, в която се предполага, че предстоящата функция за изкуствен интелект ще се захранва от NPU.

Ако тази функция се появи в Paint, тогава той ще се превърне в много по-интерактивен инструмент за редактиране на изображения за Windows. Забележително е, че Microsoft вече предлага инструмент с ИИ, наречен Paint Cocreator, за приложението Paint. Той е базиран на DALL-E за преобразуване на текст в изображение на OpenAI. Сега би било добре скоро в приложението Paint да се появят още функции за генериране на образи в реално време, задвижвани от ИИ.

Снимка: Unsplash

Виж още: Casio с модерна версия на първия в света цифров часовник с автоматичен календар, за да отбележи 50-ия му рожден ден