Наскоро Microsoft обяви, че добавя Game Mode към Windows 10, който ще оптимизира ресурсите на операционната система за по-добър гейминг, и сега компанията поясни как точно ще функционира той.

Когато системата влезе в този режим, тя ще даде приоритет на CPU и GPU ресурсите, насочвани към играта с цел подобряване на кадрите в секунда. С комбинацията от клавиша Windows и G ще извикате лентата Game Bar, откъдето може да активирате запис на видео, правене на скрийншоти и дори стрийминг на живо през платформата Beam, която е отговорът на Microsoft на популярната Twitch. Самият Game Mode ще трябва да се активира за всяка игра отделно; някои заглавия ще го правят автоматично, но засега те са малко.

За да го сторите, трябва да отворите Game Bar, да влезете в изскачащо меню и да маркирате кутийката, даваща право на вървящата в момента игра да вкара системата в режима.

Game Mode и Game Bar ще станат достъпни с ъпдейт за ползващите превю версиите на новите ъпдейти на Windows 10, който ще бъде активен от днес. Всички останали ще трябва да изчакат до появата на Windows 10 Creators Update в началото на годината, пише The Verge.

Виж още: Nintendo Switch идва на 3 март, цената е 300 долара