Интерфейсът с „живите плочки“ на Microsoft беше въведен за десктоп за първи път с Windows 8, но дори и с широкото внедряване на Windows 10 през последната половин година те си остават същите по отношение на взаимодействието и функционалността им. Е, компанията сега намекна, че предстои те да претърпят основна промяна на Build 2016.

Пълният график на сесиите и Keynote презентациите в Build 2016 е публикувана на интернет страницата на Microsoft и едно от интересните заглавия е What's New for Tiles and Toast Notifications. В описанието на сесията, която ще се проведе в петък (1 април), се споменава, че живите плочки за Windows 10 се "развиват с две много искани изненади, които няма да ви се ще да пропуснете".

Една от промените може да включва неща като интерактивни уведомления, които не изискват от потребителите да напускат приложението, в което се намират. Друг вариант може да включва използване на друго приложение в малка част на екрана, докато все още се поддържа работа с първичното приложение. Това може да са имейл плочки, които ще ви позволят да използвате електронната си поща и да отговаряте на индивидуални съобщения по-лесно.

Ще трябва да почакаме още няколко дни, за да видим какви са тези "две силно искани изненади." Microsoft вероятно ще се фокусира и върху подобряването на многозадачността (multi-tasking) в Windows 10.

 

Прочетете и това: Microsoft създаде нов тип комуникация в стил Стар Трек, наричайки я Holoportation