Тази седмица Microsoft направи няколко промени в своето Skype приложение, една от които може би ще ядоса Windows Phone потребителите. Microsoft обяви, че ще продължи да осигурява софтуерна поддръжка на Skype за iOS 8, ​​Android 4.03 (и по-нови) и Windows 10 Mobile, но ще прекрати поддръжката на Windows Phone 8 или за по-старите версии на Android.

Това означава, че някои потребители няма да могат да използват пълните възможности на Skype приложението и неговите нови функции, които се пускат с новите версии.

Промените бяха очертани от корпоративния вицепрезидент на Skype и Skype for Business Гърдип Пол, който побърза да признае, че Skype е имала своите проблеми в миналото. Той отбеляза, че "непредвидените проблеми" наистина са били трън в очите на потребителите от известно време, като например "несинхронизиране на съобщения между различни устройства или забавени уведомления".

Microsoft отбеляза, че преходът от P2P към облачни услуги през последните няколко години може да е част от проблема, а преминаването още не е завършено. Компанията се надява да приключи с тези промени в следващите месеци.

 

Източник: Engadget

 

Прочетете и това: Skype най-сетне с нова версия за Linux

Тагове: