Microsoft разкри кога най-сетне ще спре поддръжката на актуалния Windows 10. Сегашната операционна система ще бъде лишена от внимание и любов, считано от 14 октомври 2025 г. Това означава, че Microsoft очаква преходът към следващата версия на Windows, която ще бъде демонстрирана на 24 юни, да отнеме около 4 години.

Microsoft първоначално започна да поддържа Windows 10 Home и Windows 10 Pro на 29 юли 2015 г., което означава, че целият активен цикъл на операционната система ще продължи съвсем малко над 10 години, което е сравнимо с предните версии на платформата.

Що се отнася до това, какво можем да очакваме от Windows 11 или както би се наричала новата версия, това вероятно включва редизайн, включително и на Windows Store. Наскоро Microsoft прекрати разработката на олекотената версия Windows 10X, която трябваше да бъде предназначена за устройства с два екрана.

Компанията потвърди че някои опции, планирани за тази операционна система, ще бъдат прехвърлени към стандартната версия на Windows. Вероятно това ще направи по-лесно за производителите и разработчиците да поддържат устройства с два екрана, без да се налага да работят с отделна версия на Windows.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година