След виртуални очила и VR шлем възможно ли е Apple да подготвя и Apple Ring?

Гигантът току-що получи одобрение за патент, който описва носима или портативна джаджа, която може да се носи като пръстен и работи със сензори и процесори.

В този своеобразен Apple Ring има оптична технология, при която лазерен лъч се прожектира към предмет или повърхност за създаването на дигитални изображения и събирането на информация за заобикалящата ви среда. Според Apple тези сензори ще извличат информация за предмети около вас, като на един от скечовете към патента е изобразена ръка, която държи стилуса Apple Pencil, а на друг – два пръстена общуват помежду си.

Подобен пръстен с възможности за 3D картографиране на средата отваря множество възможности, сред които да пишете, рисувате или задавате команди към други устройства на Apple, като само размахвате ръката си във въздуха.   

Освен това патентът описва още наличието на вибрация, батерия и други компоненти.

Още през 2019 г. Apple продаде патент за „носим електронен пръстен“, с който да контролирате други устройства на Apple, без да ги вадите от джоба си. Тази идея не се разви тогава, но новият патент може да бъде обновена и усъвършенствана версия на въпросната технология.

Снимка: Phone Arena

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България

 

Тагове: