Картографското приложение Sygic, което може да замести вградената GPS навигацията във вашия автомобил, обяви, че са добавени 88 нови карти. Това означава, че приложението е достъпно във всяка призната от ООН държава, което пък от своя страна значи, че то обхваща практически всеки инч от земното кълбо... с много малки изключения.

„Само една шепа ненаселени райони не са обхванати от картите на Sygic“, каза Даниела Зелинова, говорител на базираната в Словакия компания. Районите без покритие на Sygic включват: Аландските острови край бреговете на Финландия; Антарктика; Остров Хърд и острови Макдоналд, група от пусти антарктически острови близо до Австралия; Южна Джорджия и Южни Сандвичеви острови и Свалбард и Ян Майен - двойка острови близо до Норвегия.

Но в един претъпкан пазар, доминиран от Google и Apple, защо потребителите да плащат 25 щатски долара за карта на Австралия или 45 долара за карта на Иран? Зелинова казва, че най-голямото предимство на компанията е възможността за изтеглянето на големи карти, заемащи по-малко памет.

"Знаем, че Google предоставя своите офлайн карти, но потребителите все още не са в състояние да пропътуват разстоянието между Лос Анджелис и Сан Франциско по този начин", казва Зелинова. „При изтеглянето на картата на Калифорния например Google позволява максимум 7500 квадратни мили, или малко повече от една четвърт от целия щат. Това ще отнеме до 1.5 GB за съхранение, или приблизително същото количество памет за 345 песни или 800 снимки. В същото време потребителите на Sygic могат да изтеглят целия щат Калифорния в 330 MB. Тези 330 MB включват цялостно покритие на улиците, всички данни, необходими за навигация завой по завой, информация за интересни места, както и забележителности и дори 3D терен за по лесна ориентация.“

От Sygic казват, че имат 125 милиона потребители, 20 милиона от които са в САЩ. А вие използвате ли Sygic? Приложението е налично за Android, iOS и Windows 10 Mobile.

 

 

Прочетете и това: Мобилното приложение Line вече поддържа гласови разговори с до 200 души 

Тагове: