Последното голямо технологично изложение, което се проведе преди старта на пандемията, беше CES 2020, докато MWC 2020 бе първата голяма жертва на вируса. Година по-късно асоциацията зад MWC обяви, че възнамерява тази година да проведе изложението на място, като по този начин иска да даде на хората малко надежда и завръщане към нормалното. По традиция MWC има две издания – едното през февруари в Барселона и второ в Шанхай през лятото. Сега ще видим MWC в Шанхай още следващата седмица, където се очаква 20 000 посетители – доста по-малко от онези 60 000, посетили шоуто пред две години, но въпреки това освежаваща гледка.

На свой ред MWC в Барселона ще се проведе през юни или юли и организаторите се надяват на 50 000 посетители, всеки от които трябва да представи негативен тест от последните 72 часа. Освен това регистрацията ще бъде безконтактна, така че да не пипате и да не общувате излишно.

Обикновено MWC в Барселона събира над 100 000 души, но дори самото провеждане на изложението тази година ще бъде голям положителен знак. В момента все още има забрани за пътуване в цяла Европа и САЩ и можем да се надяваме, че темпото на ваксинация най-сетне ще намали разпространението на вируса.

Снимка: shutterstock

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

 

Тагове: