Тазгодишното издание на MWC в Барселона беше еднa от първите технологични жертви на коронавирус пандемията, след като събитието бе отменено през февруари. По-късно MWC 2021 бе насрочено за март догодина, но и тази дата вече остава в историята. Вместо това търговската организация GSMA, която стои зад MWC, обяви, че следващият конгрес ще се проведе между 28 юни и 1 юли 2021 г. 

Според нея решението е направено, за да бъде събитието безопасно въпреки пандемията. Този ход изглежда логичен, тъй като с продължаването на пандемията мартенската дата изглежда нереална.

GSMA обещава уникално събитие, което ще комбинира физически и виртуални презентации, както и че ще се върне към стандартния годишен цикъл на MWC събития в Барселона, Шанхай и Лос Анджелис.  

Въпреки това засега е рано да кажем кои компании ще присъстват следващия юни. Големи имена като Sony, LG, Amazon, Intel, Facebook и Nokia се отказаха от MWC 2020 още преди изложението да бъде официално прекратено. Дали ще се върнат идната година, явно зависи от това, как ще се развие пандемията през следващите шест месеца.

Снимка: Flickr

Виж още: Е-скутерите и тяхното гръмотевично развитие

 

Тагове: