Адвокат, представляващ Върнън Ънсуърт, нарече Илон Мъск "милиардер хулиган" и поиска до 190 милиона долара обезщетение, но съдебните заседатели така или иначе решиха в полза на изпълнителния директор на Tesla. Те решиха, че поредицата му туитове миналата година, в които се обръща към Ънсуърт като "педофил", и обещава пари, ако това се докаже наистина, не са клеветнически.

Мъск също нарече Ънсуърт "изнасилвач на деца" в имейлите до репортер на Buzzfeed, но съдебното дело сега не е решение по това изявление, нито осъжда неговото решение да плати на частен следовател 50 000 долара, за да разследва мъжа.

Водолазът стана цел на коментарите, които Мъск нарече "обикновена обида", след като Ънсуърт се изказа пренебрежително за неизползвания план на Мъск за включване на миниатюрна подводница в спасяването на 12 момчета и футболен треньор, пленени в пещера в Тайланд. Ънсуърт участва в спасителните работи и помогна за наемането на водолази, които участваха в измъкването на момчетата в безопасност.

Мъск поддържа тезата, че той е гледал на туитовете си като на обиди, които не са клевета; във вторник той свидетелства, че Twitter е "място, където хората участват в словесна битка". Ънсуърт каза в сряда, че гледа на туитовете като на обвинения и се чувства "омърсен" от тях.

Виж още: Това са кралете на YouTube за 2019 (ВИДЕО)

 

Тагове: