И най-богатият човек на света не е неуязвим: шефът на Amazon Джеф Безос направи сензационно разкритие. Той твърди, че е изнудван от таблоида National Enquirer. В пост, озаглавен No thank you, Mr. Pecker, Безос разкрива, че е заплашван с провокативни снимки на неговата изгора Лорън Санчес и с голи снимки на самия Безос.

Искането на таблоида е Безос публично да излезе с изказване, в което да оневини National Enquirer и неговия собственик American Media Inc. за това, че провеждат разследване на личния му живот. На практика от него се изисква да каже, че двете компании никога "не са били политически мотивирани или повлияни от политически сили".

Именно жълтият вестник разкри наскоро аферата на Безос, която му коства развода с жена му Макензи.

Тези разкрития стават на фона на враждата между Безос и президента Доналд Тръмп. Предполага се, че именно намеса на American Media Inc. е довела до потулването на история за извънбрачна афера на Тръмп с друга жена. Медията е платила 150 000 долара, за да придобие правата върху новината, само за да не я разкрие после.

Сред снимките на Безос са голо селфи, кадри по боксерки и др.

"American Media Inc. ненапразно има репутацията, че злоупотребява с журналистиката и игнорира истинските ѝ принципи", пише Безос.

Изненадай любимия с дигитален подарък: Windows и Office лиценз от GoodOffer24