Президентът на САЩ Доналд Тръмп опроверга твърденията на в. "Ню Йорк таймс", че използва за общуване с близки и приятели незащитен личен мобилен телефон, пренебрегвайки съветите на американските спецслужби. Той написа това в блога си в Twitter - от своя най-вероятно личен iPhonе.

Американският лидер отново нападна "фалшивите медии". Според него "гневът" в американското общество е причинен от "фалшивите новинарски медии" и от "фалшивите им новини".

В полезрението му попаднаха "т.нар. експерти по темата за Тръмп в "Ню Йорк таймс".

"Те написаха дълга и отегчителна статия за използваните от мен мобилни телефони, която изобщо не е вярна и аз нямам време да я коригирам. Използвам само правителствени телефони... Историята е толкова невярна", пише президентът, но под поста му стои издайническото съобщение, че той е направен от iPhone.

Гневът му бе породен от статия на влиятелния вестник, че когато той се обади по телефона на приятели, китайци и руснаци слушат и научават всичко. Освен това китайците съставят списък на хората, с които Тръмп често говори, с надеждата, че ще ги използва, за да повлияят на президента.

Според слуховете отделът за информационни технологии при Белия дом е снабдил Тръмп с два iPhone апарата, единият от които се използва само за пускане на постове в Twitter, а също и за четене на новини. Вторият бил предназначен само за провеждане на разговори.