Като пореден ход в политиката си на налагане на оригинално съдържание Netflix обяви, че ще финансира възстановяването на още едно класическо заглавие - научнофантастичното приключение Lost in Space.

Това е второто завръщане на популярен сериал от миналото за Netflix, след като компанията вече пусна Fuller House по-рано тази година. Класиката Lost in Space ("Изгубени в Космоса"), която за пръв път се излъчва пред 60-те години на миналия век, ще получи осъвременен вариант с десет епизода, които ще бъдат пуснати в ефир през 2018 г. Netflix обещава, че духът на новия сериал ще бъде максимално близък до този на оригинала, а не на филма от 1998 г. Събитията в оригиналния сериал се развиваха в 1997 г., което днес ни се струва не бъдеще, а далечно минало, припомня Slash Gear.

Историята в Lost in Space се върти около семейство Робинсън, което - да, познахте - е изгубено в Космоса и попада на непозната планета на светлинни години от своята дестинация. За завръщането Netflix подготвя сериал, който е наполовина семейна драма и космическо приключение.

Виж още: Twitch ще създаде специален канал за хора, които искат да гледат как други хора се хранят