Apple със сигурност промени музикалната индустрия с iPod и с iTunes Music Store, което даде възможност на клиентите да купуват отделни песни на много ниски цени. Интересното е, че имейл от 2003 г. не от друг, а от Бил Гейтс показва, че други ръководители от индустрията са били доста изненадани от навлизането на Apple на музикалния пазар.

Както сподели акаунтът в Twitter @TechEmails, който публикува имейли, изпратени от ръководители на големи технологични компании, съоснователят на Microsoft Бил Гейтс е написал имейл до други служители на Microsoft за това, как е изненадан от способностите на Стив Джобс по отношение на iTunes Store.

В имейла, изпратен на 30 април 2003 г., Гейтс подчертава как Джобс е имал силата да „привлече хората, които имат правилно разбиране за това, как се изгражда потребителски интерфейс“, да продават продукти и услуги като „невероятни неща“. Бившият главен изпълнителен директор на Microsoft предполага, че компанията е водила преговори за собствена онлайн музикална услуга, но Apple е излязла напред с iTunes Store.

Гейтс също е любопитен как Стив Джобс е успял да убеди звукозаписните компании да се присъединят към iTunes Store, тъй като идеята за продажба на песни онлайн вместо физически компактдискове по това време изглеждаше доста противоречива.

Имейлът също така разкрива, че Microsoft е обмислял идеята да предложи услуга за стрийминг с абонамент, но не е бил сигурен дали това е най-добрият вариант поради сделките, необходими да се гарантира, че песните ще останат достъпни за потребителите след известно време. Гейтс казва на колегите си, че компанията трябва „да пипа бързо, за да получи нещо, при което Ul и авторските споразумения са толкова добри“, за да навакса спрямо iTunes Store.

Този конкретен имейл беше разкрит за първи път по време на съдебния процес Comes v. Microsoft, в който компанията беше обвинена в монополистични практики, тъй като доминираше в компютърната индустрия с операционната система Windows и друг собствен софтуер.

Снимка: 9tl5mac

Виж още: Windows 11 ще изисква всички лаптопи да имат висококачествена камера

https://hicomm.bg/kratki-novini/windows-11-shche-iziskva-vsichki-laptopi-da-imat-visokokachestvena-kamera.html

Тагове: