Ако сте фенове на марката Nike, в което не се и съмняваме, а също така на филмовата поредица „Завръщане в бъдещето“, то най-вероятно си спомняте култовите Air Mag маратонки от “Завръщане в бъдещето - част II”, носени от Марти Макфлай (Майкъл Дж. Фокс), които се „самозатягаха“, когато той ги сложи на краката си.

Този модел се превърна в реалност през 2011 година, когато на търг Nike продаде 1500 чифта, за да подпомогне фондацията на Майкъл Дж. Фокс. Обувките разполагат с вграден LED панел, електролуминисцентно Nike лого и батерия, която ги кара да светят в продължение на пет часа между зарежданията. Имаше само един проблем - те не се самозатягат автоматично по начина, по който го правеха във филма.

Но това може да се промени! Днес от The Verge съобщават, че Nike дизайнерът Тинкър Хатфилд предполага, че мечтаните от милиони обувки на Марти Макфлай биха могли да станат реалност в края на краищата. "Ще видим ли електро-затягащи се връзки през 2015г.?" пита той. "С оглед на това, аз казвам ДА!"

Все още не се знае колко сериозeн е Хатфилд, но той със сигурност дава основание да се надяваме. Ако само и перспективите за летящи коли бяха толкова ярки... ех само си викаме ДАНО!

 

s

 

 

Вижте и Transformer маратонките на Nike!