Следващата сгъваема гама телефони на Samsung е настроена да внесе някои добре дошли нови настройки относно Fold и Flip, а през последните няколко месеца подробностите не спират да се появяват. Тази седмица няколко нови течове около Galaxy Z Fold 4 и Flip 4 предлагат контекст около размера на батерията, дисплеите и донякъде ограничените скорости на зареждане.

Профилът Ice Universe разкри няколко забележителни данни около Galaxy Z Fold 4 и Z Flip 4, предлагайки по-конкретни подробности за това, какво да очаквате от тези устройства.

На първо място, при тази последна партида течове са новите подробности за батерията. Както се очакваше, Samsung няма да предостави огромен ъпгрейд на нито един от тях. Според IceUniverse, Galaxy Z Fold 4 ще има капацитет на батерията от 4400 mAh. Това е идентично с батерията в съществуващия Galaxy Z Fold 3, който има "достатъчно добра" издръжливост в най-добрия случай.

Батерията на Galaxy Z Flip 4 обаче изглежда е малко по-голяма от очакваното. Докато някои предишни слухове претендираха само за малко по-голям захранващ капацитет в сравнение с капацитета на Flip 3 от 3300 mAh, Ice Universe твърди, че Flip 4 всъщност ще има рекламиран капацитет от 3700 mAh. Това би означавало значително по-добра издръжливост. 

Междувременно зареждането на Galaxy Z Fold 4 и Flip 4 очевидно ще бъде ограничено до 25 W. Fold 3 имаше същата скорост, но Flip 3 беше ограничен до 15 W, така че увеличаването на тази до 25 W със сигурност е добре дошъл ъпгрейд там.

Някои се надяваха, че Samsung ще подобри скоростта на зареждане на Galaxy Z Fold 4 и Flip 4 до 45 W, както е в случая с Galaxy S22 Ultra, но това така или иначе няма да е от чак толкова голямо значение. Последните доклади показаха доста ясно, че зареждането от 45 W всъщност не е значима разлика.

Междувременно получаваме и по-добра представа за това, как Samsung ще настрои дизайна на съотношението на дисплеите на Galaxy Z Fold 4. Съобщава се, че новият сгъваем модел ще има вътрешен дисплей със съотношение на страните 6:5, което е по-широко от съотношението 5:4 на Fold 3. Междувременно външният дисплей ще бъде малко по-къс и по-широк при 23:9 в сравнение с 24.5:9 на Fold 3.

И накрая, Ice Universe също така повтаря, че Galaxy Z Fold 4 и Z Flip 4 ще използват чипсет Snapdragon 8 Gen 1 Plus. Очаква се този необявен чип да бъде произведен от TSMC и в резултат на това ще има някои незначителни подобрения в производителността. Въпреки това някои скорошни доклади поставят под съмнение, че може да има забавяния за тези чипове. Изглежда обаче, че поръчките на Samsung ще бъдат изпълнени.


Снимка: Samsung

Виж ощеGalaxy S23 Ultra ще бъде още по-ултра с 200МР камера

 

Тагове: