Слушаме за 200MP сензор за камера на Samsung от края на миналата година. Корейският гигант вече обяви 200MP ISOCELL HP1 модул за камера още през септември 2021 г., който се очаква да направи своя дебют по-късно тази година в смартфон на Motorola. Нов доклад вече показва, че според съобщенията Samsung е приключил разработката на друг, още по-усъвършенстван 200MP сензор, който изглежда може да намери своето място в Galaxy S23 през 2023 г.

Производителят на смартфони номер едно в света в момента използва 108MP сензор на Galaxy S22 Ultra, като други модели от гамата включват 50MP ISOCELL GN5 сензор. За Galaxy S23 Ultra, очакван през следващата година, компанията изглежда иска да изведе нещата на съвсем друго ниво, като използва сензор с още по-висока разделителна способност. Докладът на ETNews твърди, че корейската компания е на ръба да завърши разработката на своето следващо поколение 200MP модул. В опит да диверсифицира веригата си за доставки около 70% от поръчките за производство на сензора ще бъдат дадени на Samsung Electro-Mechanics, докато самата Samsung Electronics ще произведе останалите 30%.

Тази предстояща камера ISOCELL ще бъде нова и подобрена версия на 200MP HP1 сензор, който Samsung вече обяви. В момента обаче не е ясно какви точно подобрения ще има новият модул на камерата спрямо съществуващия модел. Тъй като серията Galaxy S23 все още е в етап на разработка, няма гаранция, че корейският производител на смартфони ще продължи с 200MP камера на своя флагмански телефон за следващата година. Това е нещо, което само времето ще покаже, когато се приближим до старта на S23.

Сензорът с висока разделителна способност не означава автоматично, че Galaxy S23 ще може да прави по-добри снимки от S22 Ultra. За да натъпче толкова много пиксели на сензор, Samsung ще трябва да намали размера на пиксела до 0.64 µm, което потенциално би повлияло върху качеството на изображението при слаба светлина. Въпреки че събирането на пиксели помага в такива сценарии, то идва със собствен набор от ограничения. Ще бъде интересно да видим какви подобрения в обработката възнамерява да направи Samsung, за да преодолее тези предизвикателства.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеSamsung продължава да бъде любимият доставчик на английския кралски двор

 

Тагове: