Apple ще базира следващото поколение iPhone SE на дизайна, използван за iPhone XR, твърди журналистът Джон Просър, цитиращ нова информация от свои източници.

В последния епизод на подкаста Geared Up с Андру Едуардс и Джон Ретингер, Просър твърди, че „iPhone SE 4, доколкото разбирам – и не мисля, че съм го казвал публично, – е просто ‌iPhone‌ XR“.

Тъй като е моделиран след ‌‌iPhone‌‌ 8 и предишния ‌‌iPhone SE‌‌, сегашното трето поколение ‌iPhone SE‌, пуснато по-рано тази година, продължава да разполага с дебели горни и долни рамки на дисплея за разлика от другите iPhone-и на Apple. Освен това всички останали iPhone модели вече разполагат с ‌Face ID, така че евентуално преминаване към дизайна ‌iPhone‌ XR би означавало изчезването на началния бутон на ‌iPhone‌.

‌iPhone‌ XR, който вече не се предлага в магазините на Apple, има 6.1-инчов LCD дисплей, докато настоящият ‌iPhone SE‌ има 4.7-инчов дисплей, така че промяната допълнително ще доведе до по-голям размер на екрана за най-евтиния ‌iPhone‌ на Apple.

Единственият друг солиден слух за следващия ‌iPhone SE‌ дойде от консултанта в индустрията на дисплеите Рос Йънг, който се доказа като надежден източник на информация за бъдещи продукти на Apple.

Според Йънг Apple планира да пусне четвърто поколение ‌‌iPhone SE‌‌ с по-голям 5.7-инчов дисплей още през 2023 г., въпреки че той не каза дали такъв модел ще запази бутона Home и горната и долната рамка, или ще приеме екран с прорез и ‌‌Face ID‌.

Снимка: Unsplash

Виж още: Всички варианти на iPhone 14 ще са със скромните 6 GB RAM памет