Снимка, за която се твърди, че показва стикер за запечатване на кутия с продукт на Apple, изглежда потвърждава името iPhone 14 за предстоящата серия смартфони на компанията за 2022 г. Снимката беше тиражирана от ShrimpApplePro в Twitter, препращайки към публикация в китайската социална медийна мрежа Weibo.

Валидността на изображението не може да бъде потвърдена, но не е необичайно да се появят подробности за опаковката на iPhone в навечерието на годишното събитие на Apple. Същото се случи миналата година няколко седмици преди пускането на iPhone 13 и с iPhone 12 през 2020 г.

 

Повечето надеждни източници вече споменаха моделите ‌iPhone‌ от 2022 г. като серия iPhone 14‌, въпреки че конвенцията за именуване, която Apple реши да използва, никога не е потвърдена до официалното представяне на смартфона, което се очаква тази година да се случи по време на събитието Far Out на 7 септември.

Публикацията в Weibo също така твърди, че всички модели от серията ‌iPhone 14‌ ще имат само 6 GB RAM – нещо, което анализаторът Минг-Чи Куо и други източници прогнозираха по-рано – и че моделите Pro ще се доставят в бяла кутия.

Изображението на ‌iPhone‌, показано на заден план, разкрива и дизайна на дисплея, но като се има предвид, че всички слухове сочат отделна форма на „хапче и прорез“ за компонентите на предната камера на моделите iPhone 14 Pro, това трябва да се приеме с известна доза недоверие.

Apple се фокусира върху по-големи размери на iPhone за своите водещи устройства в бъдеще и тази година очакваме да видим 6.1-инчов iPhone 14‌, 6.1-инчов iPhone 14 Pro‌, 6.7-инчов iPhone 14 Max и 6.7-инчов iPhone 14 Pro‌‌ Мax. Това означава, че ще има не-Pro и Pro варианти и на двата размера на телефона: нещо, което Apple не е правил досега. Смята се, че Apple елиминира 5.4-инчовия ‌‌iPhone‌‌ mini от ‌‌iPhone 14‌‌ гамата, тъй като iPhone 13 mini не беше достатъчно популярен сред клиентите.

Снимка: Unsplash

Виж още: Появиха се лилав и син макет на iPhone 14 Pro

 

Тагове: