HTC намеква за „метавселена“ телефон от известно време, обещавайки устройство, фокусирано върху AR и VR функционалност. Сега компанията най-накрая пуска тподобно устройство, но се оказва, че това изобщо не е водещ модел.

По отношение на основните спецификации наскоро обявеният Desire 22 Pro звучи като типичното ви предложение за среден клас през 2022 г.: има 6.6-инчов FHD+ 120 Hz екран (вероятно LCD), чипсет Snapdragon 695, 8 GB RAM, 128 GB разширяема памет и 4520 mAh батерия с 18 W кабелно зареждане.

Тези функции се обединяват, за да доставят телефон, който е в по-голяма степен в съответствие със средните класове от имена като Motorola, OnePlus и Xiaomi. Поне има поддръжка за безжично зареждане и IP67 рейтинг, които са редки функции за средните потребители. Вероятно трябва да помислите за по-стар флагман, ако искате тези функции с ограничен бюджет.

Що се отнася до възможностите на камерата, трябва да очаквате 64 MP основна задна камера, 13 MP ултраширока камера и 5 MP сензор за дълбочина. Предлага се 32-мегапикселов сензор с прорез за селфита.

Разбира се, можем да простим на Desire 22 Pro, че е предложение от среден клас, ако фокусът върху „метавселената“ си струва. И така, какво трябва да очаквате в това отношение?

HTC казва, че телефонът може да бъде сдвоен с шлема Vive Flow за VR функционалност. Но си струва да се отбележи, че шлемът вече работи с различни устройства от други производители. С други думи Desire 22 Pro не е повече от „метавселена“ телефон, отколкото устройства, поддържани от Flow, като Galaxy A32 5G и OnePlus Nord.

Тайванският сайт на компанията също твърди, че телефонът има инструмент за управление на лични цифрови активи и NFT.

HTC Desire 22 Pro в момента се предлага с предварителна поръчка за 490 евро с официална премиера на 1 август. Във всеки случай телефонът може да бъде разочарование за хората, които очакваха продукт на ниво флагман, подобен на телефона Exodus 1, фокусиран върху блокчейн, още от 2018 г. Дори тези, които се надяват да видят HTC да предлагат повече на AR/VR пазара, може да бъдат разочаровани, тъй като функциите на „метавселената“ не са изключителни за устройството.

Снимка: HTC

Виж още: Meta намекнаха за собствена операционна система