Не, не сме тук, за да ви четем лекции за това, как трябва и как не трябва да харчите парите си - но определено никога не трябва да харчите повече от половин милион долара за измислена яхта, на която никога няма да можете да стъпите физически.

И все пак това се случи. Някой плати миналата седмица приблизително 650 000 долара в ethereum за NFT яхта, която съществува единствено в метавселената.

Продажбата е направена от създателя на метавселената The Sandbox и NFT разработчик Republic Realm. Яхтата, наречена The Metaflower Super Mega Yacht, е продадена за 149 ETH, което я прави най-скъпия NFT актив на платформата.

Яхтата е комично грозна и може да бъде описана само като „майнкрафт яхта“ със своя блоков дизайн. Състои се от четири етажа в комплект със зони за отдих, хидромасажна вана, дансинг, DJ кабина и две хеликоптерни площадки (несъществуващи хеликоптери се продават отделно).

Яхтата е част от The Fantasy Collection на Republic Realm - линия от луксозни NFT, разработени за платформата The Sandbox, която включва джетове, моторни лодки и частни острови, заедно с яхтени пристанища и плажни клубове. Така че все още има много възможности да прахосате парите си, ако желаете.

Обаче е доста абсурдно да похарчите толкова много пари за яхта, на която никога не можете да се насладите физически. Въпреки това има някои предимства, ако присвиете очи достатъчно силно. Тъй като всичко е цифрово, няма разходи за поддръжка на яхтата. Освен това, ако имате достатъчно пари, за да похарчите повече от половин милион за NFT, вероятно това е доста незначителна сума за вас.

Единственото предизвикателство сега: намерете приятели, които да се присъединят към вас на вашата въображаема яхта. Може да няма достатъчно пари в света за това.

 

Снимка: Pikrepo

Виж още: Ето как Луната може да поддържа 8 млрд. души с кислород за 100 000 години

 

Тагове: