Google е една от най-големите и познати марки в света, така че когато нейната търсачка внезапно стане неизползваема за държава с 45 милиона души население, нормално е някой да забележи. Това се случи преди броени дни, след като аржентинец закупи домейна на аржентинската версия на Google Search. Според мъжът на име Николас Куроня домейнът с адрес Google.com.ar необяснимо се оказал за продажба в местния регистър за домейни NIC Argentina.

След като го закупил, Google.com.ar за кратко спрял да работи, но ситуацията била разрешена бързо и порталът се завърнал онлайн много скоро. Любопитно е, че покупката на мъжа е била напълно законна. Едно възможно обяснение би било това, че домейнът е бил изтекъл, въпреки че справка с местния регистър показва, че Google.com.ar ще изтече чак през юли и не би трябвало да е изваден за продажба по-рано.

Това не е първият случай, когато голям домейн на Google внезапно изчезва. Миналата година Google забрави да поднови домейна Blogspot India, в резултат на което хиляда малки блогове минаха в офлайн режим. По-късно Google си върна достъпа до домейна, но явно няма желание да го поддържа и той пренасочва към главната страница на Google.

Снимка: Android Police

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

Тагове: