С идването на Джо Байдън, който е 46-ият президент на Съединените щати, официалният уебсайт на Белия дом стартира с привлекателен нов дизайн. Той е напълно интуитивен и дори се предлага с ефектен тъмен режим, който да засили четимостта. И както всички добри уебсайтове, той също идва със забавно великденско яйце.

Разровете се в HTML кода и ще намерите съобщение от вътрешния технически екип на Белия дом US Digital Service.

„Ако четете това, имаме нужда от вашата помощ за по-добро създаване на сайта“, казва агенцията с линк към собствения си уебсайт. Сайтът Protocol беше един от първите, които забелязаха великденското яйце.

Времето на съобщението не е случайно. Като част от плана за облекчаване на COVID пандемията на президента Байдън от 1.9 трилиона долара, агенцията е планирана да получи 200 милиона долара финансиране за наемане на допълнителен помощен персонал. Повече ресурси за агенциите за киберсигурност в страната е едно от нещата, които администрацията на Байдън планира да направи в отговор на хакването на SolarWinds, което превърна както публичната сфера, така и частни организации в жертва на руските хакери, финансирани от държавата.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома

 

Тагове: