Според Марк Гърман от Bloomberg обновената версия на дигиталния помощник Siri на Apple вероятно няма да бъде налична при първоначалното пускане на Apple Intelligence по-късно тази година.

В последния си бюлетин Power On журналистът пише, че пълната нова версия на Siri трябва да се появи с iOS 18.4 през пролетта на 2025 г., предшествана от период на бета-тестване, който трябва да започне през януари. По-способната версия на Siri позволява на гласовия асистент да контролира действията в рамките на приложенията, като му позволява да разбира какво е в момента на екрана и да определя какво да прави въз основа на контекста.

Apple Intelligence стартира през есента. Въпреки че цялата нова версия на Siri няма да бъде налична в момента, други функции на Siri като нов дизайн и интеграция с ChatGPT би трябвало да присъстват при дебюта на Apple Intelligence тази година.

През миналата седмица Гърман обясни, че както Apple Watch Series 10, така и Apple Watch Ultra 3 ще разполагат с нов процесор, който ще наследи миналогодишния чип S9. Макар че това може да "положи основата за някои подобрения на ИИ по пътя", той няма да работи с Apple Intelligence и понастоящем се твърди, че няма планове за въвеждане на "пълната инициатива" в Apple Watch.

Гърман вече съобщи, че Apple Intelligence ще се появи в шлема Vision Pro през следващата година. От друга страна, не се предвижда умната домашна колонка HomePod да получи новия набор от функции, като компанията ще се спре на нов "настолен робот, задвижван от изкуствен интелект".

Снимка: Unsplash

Виж още: Луноходът на SpaceX ще покори Луната през 2026 г.