Интернет гигантът Google може би ще пусне отделна фото-услуга извън рамките на Google+, сочат източници на Bloomberg. Твърди се, че тя ще се нарича Google+ Photos и тя ще продължи да работи нормално със социалната мрежа, но освен това ще бъде и самостоятелна част от портфолиото на Google.

Това е поредният опит на Google+ да намери нов път за формиране на нова потребителска база. Google придоби фото-редакторът Picnik през 2010 година и го интегрира в Google+ през 2012г. Точно като при Facebook, потребителите на Google+ могат да съхраняват снимки и видео на своите профили и да ги споделят с приятели, семейството и в други места в интернет. Google+ Photos ще бъде по-близък като модел до Flickr, който е собственост на Yahoo. Като отделна услуга и евентуално мобилно приложение, Google+ Photos може да конкурира и Instagram на Facebook, позволявайки добавяне на филтри и други функции за редактиране.

"Ето тук в нашата тъмна стая, ние винаги сме разработвали нови начини, с които хората да щракат, споделят и казват сирене", споделят от Google в изявление, изпратено до Bloomberg.

Google+ първоначално стартира през лятото на 2011 година, като опит за конкуриране на Facebook. Оттогава Google не спира да експериментира с нови характеристики и различни степени на интеграция с други свои услуги. В крайна сметка социалната мрежа е далеч зад Facebook и това доведе до оттеглянето на Вик Гундотра през април.

По времето на Гундотра, Google+ имаше повече от 500 милиона потребители и всяка седмица се качваха повече от 1,5 милиарда снимки. Отделно от това се спекулираше и за спиране на социалната мрежа или поне за промяна на нейния фокус. Какво ще се случи с нея, остава да почакаме и да видим.

Тагове: