Очакваме Google тази година да представи не един, а цели два смартфона. Слуховете за новата "двойка" витаят в мрежата от няколко месеца, а днес изтекоха и още подробности, както и предполагаеми снимки. 

Става дума за устройства от две компании - китайската Huawei и корейската LG. Американският гигант тази година ще акцентира върху големите екрани, предни говорители ала HTC, скенери за пръстови отпечатъци и новия USB Type C

Очаква се смартфонът на LG да е с 5.2-инчов дисплей, а този на Huawei да предложи 5.7-инчов. Точните размери на първия са: 146.9 x 72.9 x 8/9.8 mm. Спецификациите на втория са: 159.4 x 78.3 x 6.6/8.5 mm.

И двете джаджи ще се предлагат под бранда Nexus. Според запознати източници камерата ще е изпъкнала като тази на iPhone 6. Корпусът ще е изцяло метален при Huawei, докато LG ще заложи на пластмасата и само една метална лайстна. 

Операционната система, разбира се, ще бъде Android M, която видяхме официално преди няколко месеца на конференцията Google I/O. 

На този етап няма информация кога точно ще се състои тяхната премиера, но се предполага, че това ще се случи по стара традиция през октомври. 

Прочетете: Видео ревю: LG G4 е класически Android смартфон

Тагове: