Следващият Nexus смартфон ще има 3D камера, равносилна на Google Project Tango смартфона, който видяхме през 2014 година. Всъщност тази година ще видим два Nexus смартфона, разбира се, работещи с Android M, твърдят от SlashGear.

Първият смартфон ще има относително нормални функции за Nexus устройство, ще е с по-ниска цена и ще е направен от Huawei.

Вторият Nexus смартфон ще бъде изработен от LG и ще има 3D камера. Той няма да е толкова евтин. Създаденият от LG смартфон може да не се нарича задължително Nexus и той може да бъде пуснат със съвсем различни условия.

Южнокорейски доклад, цитиран от GforGames, предполага за съществуването на LG 3D камера модула за следващия Google смартфон. Докладът предполага, че това устройство също ще има възможността да „вижда и проследява“ в инфрачервения спектър.

Източникът на SlashGear предполага, че потребителите ще могат да използват приложения като Google Goggles, за да идентифицират продукти с невиждана досега точност. В същия този дух потребителите ще могат да използват информацията, която са събрали, за да създават изображения с посочените продукти. Например жена ще може да „облече“ рокля, като просто я снима и наложи снимката върху себе си.

Колко ще струва официалният "Nexus Tango" смартфон? Все още не разполагаме с тази информация, но ако вземем цената на таблета Project Tango, смятаме, че той ще бъде около 1000 щатски долара, когато се появи на пазара през октомври тази година.

 

Прочетете още: Google свали цената на Nexus 6 със 150 долара

Тагове: