Притежателите на Nexus 5 вече могат по-често да проверяват функцията за автоматични обновления, тъй като Android Lollipop 5.1 вече е пуснат в разпространение. Тук говорим за OTA (Over The Air) версията, която идва директно към телефона. Информацията се появи първоначално в Phonearena и е споделена от читател на сайта.

Новата версия е с размер 220.7 MB, а сред най-основните подобрения са допълнителните функции за сигурност. Ако телефонът попадне в грешните ръце, дори връщане към фабрични настройки няма да може да премахне заключването му (ако има такова). Това може да стане само в момента, в който собственикът се впише със своето потребителско име и парола. Допълнително е налична и функцията HD Voice, оптимизиране на живота на батерията, по-бърза работа на приложенията, а заедно с това са коригирани и някои бъгове с „Okay Google”.

Ако получите новата версия, обновете своя Nexus 5 през Wi-Fi мрежа и не забравяйте – батерията ви трябва да е на поне 55% живот. Тук можете да откиете по-подробна информация за новата версия.