За Samsung се говори, че години наред работи върху иновативен сгъваем смартфон и според непрекъснато увеличаващите се слухове, пристигането на този любопитен телефон вече е по-близо от всякога. Последната информация твърди, че той може да се нарече Galaxy F, а не Galaxy X, тъй като първоначално се спекулираше, а датата на пускане през 2019 г. изглежда все още е актуална.

Сега, докато интернет следи усилията на Samsung за огъващият се смартфон, един от най-големите конкуренти на компанията от Китай може да излезе с изненадващо предложение и да прикове погледите.

Huawei също работи върху такова сгъваемо устройство, като има гъвкав дисплей собствено производство. Някои доста смели слухове твърдят, че Huawei може всъщност да се стреми да разкрие технологичния си напредък дори преди Samsung. За китайския производител на телефони е възможна дата за пускане в началото на 2019 г. на неговия сгъваем телефон, който може да бъде произведен съвместно с BOE Technology Group, един от водещите производители на дисплеи в световен мащаб.

Освен вниманието на медиите, подобна стъпка ще докаже, че Huawei може да бъде иновативна сама по себе си и да омаловажи имиджа на копираща компания, който получават някои от най-новите ѝ продуктови версии.

Докато е нормално да приемем този слух с доза скептицизъм, има логика в това, че конкурентите на Samsung биха искали да заемат място на този нишов и футуристичен сегмент. Когато има дим, има огън, а когато две компании се конкурират технологично, потребителите само печелят.

Тагове: