Все повече потребители се сдобиват с новия OnePlus 9 Pro, но успоредно с това нарастват и тревожните съобщения, че апаратите прегряват.

Форумите на OnePlus вече са пълни с такива постове, като има десетки индивидуални потвърждения и дискусии от над 10 страници, за този дефект на 9 Pro. От техния анализ личи, че проблемът може да се прояви при различни обстоятелства, като правенето на снимки и записът на видео изглежда най-честият случай.

В такъв момент приложението за камерата на OnePlus 9 Pro изважда две различни съобщения, предупреждаващи, че температурата на телефона е твърде висока и снимки временно не могат да се правят. Когато тя се нормализира, ново съобщение ви уведомява за това. 

Прегряващите телефони не са новост и понякога дори десет минути в тежка игра или запис на видео могат да го предизвикат. Проблемът при OnePlus 9 Pro обаче е, че дефектът се проявява при нормални условия и различни температури както навън, така и на закрито.

Неотдавна се говореше за прегряващи Galaxy S21, особено при използване на камерата, което повдига въпроса, дали това е проблем на OnePlus или на Snapdragon 888. Факт е, че най-новият флагмански чипсет на Qualcomm достига по-висока температура от своя предшественик, но в същото време повечето от тези случаи се отнасят за Exynos версията на Galaxy S21 Ultra.

Говорител на компанията потвърди, че знае за проблема и обеща решение за OnePlus 9 Pro до няколко седмици.

Снимка: Android Police

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове: