Скоро след като бе обвинена, че фалшифицира представянето на свои модели в популярен бенчмарк, бедите на OnePlus продължават, тъй като чисто нов OnePlus Nord 2 се запали, докато собственичката му караше колело.

Апаратът бил само на пет дни и поставен в кейс, като изведнъж се чува експлозия и от него излиза пушек. Снимките от инцидента показват, че OnePlus Nord 2 е обгорял до неузнаваемост. В отговор компанията обяви, че вече е започнала разследване за причините, довели до експлозията. Тъй като това е интернет, съдбата на този OnePlus Nord 2 бързо се превърна в тема за разговор в Reddit, където потребителите се чудят дали телефонът е безопасен за употреба или не.

OnePlus стартира с репутацията на убиец на флагмани, но в последно време тя залага повече на стандартните флагмански модели на съответната висока цена. Серията Nord и конкретно OnePlus Nord 2 представляват своеобразно завръщане към първоначалния имидж на компанията. OnePlus Nord 2 определено не е адекватен заместител на OnePlus 9 Pro, но неговите параметри, дизайн и функции би трябвало да се харесат на онези потребители, които не искат да бъркат дълбоко в джобовете си, но и не са съгласни да правят прекалено много компромиси. В този смисъл сегашният инцидент може да помрачи добрия старт на OnePlus Nord 2 и компанията със сигурност ще се надява да се касае за изолиран случай.        

Снимка: OnePlus

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот