Оppo обяви новата си технология за камера под дисплея, която идва точно две години след като компанията демонстрира първия работещ прототип. Оppo са положили много усилия, за да подобрят качеството на екрана отгоре, както и на снимките от самата камера, в резултат на което имаме продукт, който е по-готов за комерсиална употреба.

Панелът е разработен заедно с водещия производител на екрани от Китай ВОЕ. В основата му е иновативна пикселна геометрия, която намалява размера на всеки пиксел в зоната над лещата на камерата, достигайки гъстота от 400 пиксела на инч. Освен това Оppo е заменил традиционното окабеляване на екрана с нов прозрачен материал, който пропуска повече светлина.

Новата технология ще изобразява по-добре дребни шрифтове, например когато четете е-книга, новинарски сайт или разглеждате карта.

Накрая изкуствен интелект ще се грижи за най-големите проблеми на панела като размазани изображения и светлоотразяване. За съжаление Оppo не разкри кога ще видим технологията в комерсиално достъпни телефони, което бе малко изненадващо. ZTE вече пуснаха второто си поколение телефон с такъв дисплей, а очакваме Xiaomi и Samsung да направят същото следващата седмица с премиерата съответно на Mi Mix 4 и Galaxy Z Fold 3. На този фон Оppo работи само по прототипи, вместо да предлага комерсиален продукт.

Снимка: Oppo

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година