Основателят на Telegram Павел Дуров поде нова инициатива срещу Apple. Коментирайки новината, че Apple изглежда е дала контрол на китайските власти върху своите дата центрове в страната, Дуров посочва, че гигантът умее само да продава с надценка морално остарял хардуер на потребители, заключени в неговата екосистема.

„Всеки път когато ползвам iPhonе, за да тествам нашата iOS версия, имам чувството, че съм се върнал в Средновековието“, пише Дуров. Той нарича устройствата на Apple тромави и изостанали заради параметри като 60 Hz, при положение че много Android модели имат вече 120 Hz екрани. Най-голямата критика към Apple от него обаче звучи така:

„Ако притежаваш iPhone, ти си дигитален роб на Apple“.

Според него политиката на Apple да не разрешава на своите потребители да свалят приложения извън AppStore търпи сериозна критика. Той посочва, че Android версията на Telegram може да се свали директно, предлага по-бързи ъпдейти и по-малко ограничения.

Затворената екосистема на Apple в момента е обект на доста коментари заради продължаващата съдебна битка с Epic Games, а включвайки се в спора, Дуров заклеймява факта, че потребителите на Apple могат да използват само iCloud, за да съхраняват данните си.

„Може би затова тоталитарният подход на Apple се харесва толкова на комунистическата партия в Китай“, ехидно завършва той.

Снимка: Android Authority

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)