Регистрация на патент от 2016 г. показва, че Samsung подготвя нов тип зареждане на мобилни устройства, което не само ще е безжично, но не изисква и да поставите апарата върху подложка, както е в момента.

За разлика от всички досегашни видове на зареждане, в случая наистина няма абсолютно никаква нужда от контакт с базата или с кабели. В момента, в който вашият смартфон влезе в обхвата на сигнала, той започва да се зарежда автоматично. Не ви трябва подложка и телефонът реално може да не напуска джоба ви.

Удобно, нали?

Патентът е регистриран в Южна Корея и описва метод за фокусирано насочване на енергия към мобилни устройства в помещението, които поддържат ОТА безжично зареждане. Системата позволява зареждане дори, когато потребителят се движи в стаята, тъй като рефлектори препращат сигнала отвъд евентуалните препятствия в затвореното помещение.

Подобна технология наистина би била изключително полезна, но едва ли можем да я очакваме в следващите три-четири години. Когато обаче това стане, може да се реши един от най-досадните проблеми при мобилните устройства - зависимостта от непосредствена връзка между апарата и зарядното.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Топ 3 на най големите глупости, с които геймърите трябва да престанат. И ТО ВЕДНАГА!

98 | 17.06.2019
Още от Tech

Европейските регулатори вече вдигнаха мерника на криптовалутата на Facebook

30 | Преди 21 ч.