Ако по някаква необяснима причина продължавате да ползвате Internet Explorer като браузър, добре е да знаете, че Microsoft разпространи поправка за важна уязвимост в бразуъра, която хакерите вече използват за атаки. Става въпрос за грешка в паметта, посредством която хакерите могат да ви препратят с имейл или линк да посетите сайт, специално създаден, за да се възползват от нея. И това е всичко, което се иска, за да попаднете в клопката.

След като получат достъп до системата ви, хакерите могат да инсталират програми, да преглеждат и променят файлове и да създават нови акаунти с пълни права.

Според Microsoft експлойтът е открит от Google и е доведен до знанието на софтуерния гигант, като засегнатите версии са Internet Explorer 11 за Windows 7, 8 и 10, като и Internet Explorer 9 и 10 за някои версии на Windows Server.

След фикса браузърът вече обработва по друг начин обектите в паметта си и ако вече сте ъпдейтнали с последния пач по сигурността на Microsoft, компютърът ви е защитен. Ако още не сте, Microsoft, а и ние ви подканваме да го направите възможно най-бързо.

Технологичните постижения на 2018 и как ще изглежда светът през 2040 – в HiComm брой 210

---

Кои са най-добрите филми, игри и музика за 2018 г. според нашите читатели!