Huawei Technologies публикува финансовите си отчети от 2018 г., за да разкрие зашеметяващо увеличение на приходите с 19.5% спрямо 2017 г. Тези от продажби на смартфони на компанията са се увеличили с 25.1% спрямо предходната година. Китайците обявиха и високи постъпления от продажби в размер на 721.2 млрд. юана, или 107.13 млрд. долара. Това е първият път, в който Huawei е надминал над 100 милиарда долара годишни приходи.

Отчетено е и голямо подобрение на печалбата спрямо 2017 г. Huawei отчита 28% увеличение на нетната печалба в размер на 8.8 млрд. долара за 2018 година. За протокола увеличението през 2017 г. спрямо печалбите за 2016 година е 0.4%. Миналата година беше голяма за китайската компания и цифрите го показват ясно.

Въпреки успеха компанията понастоящем е подложена на интензивна проверка по отношение на опасенията за сигурността и връзката ѝ с китайското правителство. По-конкретно правителствените органи на много страни (особено САЩ) забраниха напълно оборудването на Huawei да се използва в мрежите и инфраструктурата за мобилни данни: нещо, върху което Huawei е работил от години.

В началото на март Huawei организира публично събитие, като заведе дело срещу правителството на Съединените щати за нарочване на технологиите на компанията и „увреждане на репутацията“, без да докаже, че Huawei наистина е заплаха за сигурността.

През 2016 г. Huawei си постави амбициозна цел да стане номер 1 в света като производител на смартфони до 2021 г. От юли 2018 г. Huawei е на второ място по отношение както на доставките, така и на пазарния дял, като Samsung все още заема първо място, а Apple изостава. При този темп на растеж обаче не се съмняваме, че Huawei може да стане водещият производител на смартфони в света и изглежда, че всички политически сътресения няма да попречат на Huawei да постигне целта си.

Samsung успокоява. Показа как тества Galaxy Fold (ВИДЕО)

---

Четири идеи за евтин ъпгрейд с големи ползи за вашето РС