Apple най-накрая се отказа от прореза на широкия дисплей с пускането на своите модели iPhone 14 Pro, избирайки да ги покрие доста функционално с нещо, които нарече Dynamic Island. Въпреки това компанията също така е превърнала зоната на това изрязване в център за известия, музикални контроли и др.

Сега изглежда, че Realme може да бъде първият производител на Android, който ще предложи своя версия на Dynamic Island, тъй като иска обратна връзка от потребителите за функцията Realme Island.

„Можете ли да си представите какво ще стане, ако Realme UI добави софтуерен трик, за да превърне изреза на камерата в многофункционална функция? Потребителският интерфейс около отвора на камерата може да се трансформира в различни форми и размери, за да показва входящи телефонни обаждания, предупреждения, известия и други“, написа представител на компанията във форума ѝ.

След това представителят на Realme насърчи потребителите да дадат свои собствени идеи и предложения за това как ще изглежда и работи функцията Realme Island. Цената? Е, разработчиците на Realme UI ще обмислят печелившия избор за включване в бъдеще. Естествено ще бъдете изложени и на началната страница на общността.

Така или иначе фактът, че Realme разчита на отзивите на потребителите за функцията, предполага, че всъщност няма убедителна причина да внедри клонинг на Dynamic Island на първо място.

Новината идва и след като изпълнителният директор на Xiaomi Лу Уейбинг отговори на заявката на потребител на Weibo за функция Dynamic Island, питайки дали потребителят „наистина има нужда“ от тази функция. Отговорът на Уейбинг обаче предполага, че Xiaomi може да не е решила за тази функция за момента.

Независимо от това няма да е първият път, когато виждаме изрязвания на дисплея, използвани за софтуерни функции на Android. Honor View 20 от 2018 г. предлага софтуерна функционалност като информация за обаждания и подсказки за селфита около своя прорез с перфорирана дупка. Също така видяхме разработчици на трети страни да създават инструменти за показване на индикатори за живота на батерията около изреза. Но е ясно, че поне един OEM за Android обмисля да се включи едва сега, когато Apple прие подобна функционалност.

Снимка: Apple

Виж още: Неизбежното стана: някой добави Dynamic Island на Android телефон

 

 

Тагове: