Новият Dynamic Island на Apple очевидно беше един от акцентите при пускането на серията iPhone 14. Налична само на новите модели, короновани с добавката Pro, функцията на iOS по същество маскира новия дизайн на прореза на камерата с информация за известия, обаждания, таймери, музика, сдвояване на аксесоари и др.

Подобно на много функции на Apple, Dynamic Island може да бъде основен кандидат за копиране от производителите на телефони с Android. Не е като Apple да не взема назаем функции от Android, но и реципрочността не е особена новост. Поддържайки този дух, разработчик на Mi Theme вече внедри Android версия на Dynamic Island на телефон Xiaomi.

Забелязан от сайта TechDroider, кратък видеоклип показва как изглеждат уведомленията в стил Dynamic Island и разделът, който се възпроизвежда в момента, в софтуера MIUI на Xiaomi. Съобщава се, че темата се нарича Grumpy UI и е достъпна само на стандартния китайски език. Както можете да предположите, опцията на практика успява да скрие селфи камерата с дупка в ъгъла, когато "островът" е разширен.

Разработчиците на темата казват, че тяхната актуализация на Dynamic Island все още се преразглежда. Ако Xiaomi одобри темата, тя ще бъде пусната за сваляне в магазина за теми на MIUI.

Твърде рано е да се каже дали Xiaomi или някой друг Android производител ще продължи идеята и официално ще приеме версия на Dynamic Island на своите телефони. Телефоните с Android активно се отдалечават от дизайна на прорези от всякакъв вид, така че не би имало смисъл OEM производителите на Android апарати да прилагат подобна функция. Но ако сме научили нещо с времето, то е, че всичко е възможно в пространството на смартфоните и доколкото знаем, някаква версия на Dynamic Island може да стигне до устройства с Android в бъдеще.

Снимка: TechDroider

Виж още: iPhone 14: (р)еволюция, която мнозина няма да искат да пропуснат

 

Тагове: