Тази седмица в четвъртък ще започне Световното първенство по футбол, което ще се проведе за първи път в Бразилия, Меката на най-добрите футболисти в света. Но независимо дали ще гледате футболното първенство от уютния си дом, или сте опаковали багажа си за Бразилия, Google ви дава напълно безплатен „билет“ за достъп до стадионите домакини.

Сега освен всички други места, които може да посетите по света, ще сте в състояние да посетите и всички 12 стадиона и емблематично боядисаните улици в Бразилия чрез Google Street View.

Опознаването на забележителностите и културата на тазгодишния турнир по футбол никога не е било по-лесно със Street View в Google Maps.

В допълнение към стадионите и боядисаните улици, имате достъп и до изображения от стотици сайтове в Бразилия, включително Национален парк Игуасу и São Miguel das Missões, също са вече на разположение в Google Maps. Ако Бразилия възбуди апетита ви за разходки в Латинска Америка, можете също да проучите дестинации като Перу, Чили, Колумбия и Мексико.

И ако сте вече в Бразилия, не забравяйте да използвате Google Maps на мобилното си устройство:

  • Transit: С помощта на Google Maps имате достъп до упътвания до всички 12 градове домакини, така че може да бъдете сигурни, че може да стигнете до стадиона и други дестинации по най-добрия път - с автобус или влак.
  • Indoor Maps: Получете картографски данни за повече от 100 места в цяла Бразилия, включително летища, търговски центрове и стадиони.
  • Навигация: Пътувайте в Бразилия от точка А до точка Б с Google Maps за мобилни устройства, която ви дава най-точната информация на трафика, включително и в реално време, доклади за инциденти от Waze и гласови насоки на български.