Изгрева на Слънцето в Ангкор Ват в Сием Реап, Камбоджа, е една от най-емблематичните и спиращи дъха гледки в Югоизточна Азия. Светлината пада върху много от храмове , които са на хиляди години, сгушени в мрежа от древни пътища и джунгли.

Днес всички ние можем да се насладим на 100 от тези исторически места онлайн, чрез Google Street View в Google Maps. Всеки от храмовете в Ангкор има уникална история, независимо дали става дума за начина, по който те са изградени в древните кхмерски градовете, или произведенията на изкуството, срещащи се там.

За да ни дадат най-пълна картина, екипът на Google Street View е използвал всички налични инструменти: Street View коли, трекъри и стативи за внимателно заснемане на екстериора и интериора на храмовете в Ангкор.

С повече от 90,000(!) нови панорамни снимки, хората по целия свят могат да изпитат усещането от разходката в тези културни и археологически съкровища по един изцяло нов начин. Независимо дали става дума за емблематичните обекти като Bayon Temple или изучаване на релефните резби свързани с Ramayana’s Battle of Lanka, Street View може да ви помогне по-лесно да разгледате богатото наследство на Ангкор.

След разходката в храмовете, може да научите и повече за богатото историческо и художествено наследство на Ангкор, чрез културният институт на Google. Скулптурите от 12-ти до средата на 20-ти век с близо 300 експоната в целия културен институт на Google ще ви дадат поглед над Кхмерската култура през вековете.

 

 

На разходка по река Колорадо, САЩ, с Google Street View