Потребителите на TikTok ще получат солидна музикална инжекция, след като платформата обяви, че целият каталог на музикалната легенда Принс ще бъде наличeн в услугата, за да помага при създаването на кратки клипове на фона на хитове като Kiss и 1999.

Сделката е между TikTok и The Prince Estate, който управлява акаунта на покойния музикант в платформата. С това TikTok става първата платформа за кратки видеоклипове в света, която получава пълен достъп до музиката на Принс. За да отбележи това, през следващата седмица TikTok ще организира големи чествания на Принс, включително плейлисти в раздела Sounds и стриймван на живо тур от неговото имение.

Принс беше от музикантите, които ревниво пазят своята музика, и през 2015 г. премахна албумите си от повечето стрийминг платформи с изключение на Tidal. Тръстът, управляващ наследството му, върна каталога в Spotify през 2017 г.

Макар че повечето TikTok потребители мислят, че могат да слушат каквато музика искат, всъщност те могат да бъдат наказвани и банвани за нарушение на авторски права, така че е добре, че от днес хитовете на Принс вече няма да им донесат санкции.

Виж още: Web камерата на Бил Гейтс е нечовешка (СНИМКИ)