Apple актуализира своята iOS статистика, разкривайки, че 81 процента от всички iPhone и iPod Touch устройства вече вървят с актуалната iOS 13, докато 73 процента от iPad таблетите са на същата версия на iPadOS.

Според Apple 92 процента от всички iPhone-и, пуснати на пазара в последните 4 години, използват актуалната iOS 13, докато едва 7 процента все още работят с iOS 12 и само 1 процент ползват още по-стари версии на iOS. Когато към бройката се прибавят всички телефони и плейъри, продадени някога, 81 процента от тях са с iOS 13, докато 13 процента са на iOS 12, а останалите ползват по-стари версии на iOS. 

По същия начин цели 93 процента от продадените в последните четири години iPad-и в момента вървят с iPadOS 13, което показва колко по-добре развита е програмата за ъпдейтите на Apple в сравнение с фрагментацията на Android пазара.

Данните на Apple са базирани на посещенията в AppStore към 17 юни. Условният срок от четири години назад вероятно е въведен, за да не бъдат включвани в статистиката за iOS 13 устройства, които чисто и просто не могат да бъдат ъпдейтнати до нея.

Всички тези цифри идват дни преди старта на WWDC 2020, където компанията ще анонсира iOS 14 и iPadOS 14. Събитието ще стартира на 22 юни.

Виж още: Google преминава към расово неутрален код

 

Тагове: