Apple пусна на пазара моделите iPhone 15 и iPhone 15 Pro със значителни промени в дизайна и подобрени камери. Едно от най-големите подобрения в iPhone 15 Pro е възможността за заснемане на пространствени видеоклипове за Vision Pro. Функцията е налична единствено в моделите Pro, тъй като стандартните модели на този етап не са в състояние да я правят. Въпреки това Apple ще въведе тази функция в стандартните модели iPhone по-късно тази година. Появи се ново приложение за 3 долара, което има за цел да свърши сериозна работа при запис на пространствени видеоклипове на iPhone 15 Pro.

Новото приложение Spatialify може да бъде изтеглено от App Store и струва само 3 долара, но върши много по-добра работа от приложението за камера на iPhone 15 Pro. Приложението може да записва пространствени видеоклипове в HDR при 1080p с 60 кадъра в секунда или 4K с 30 кадъра в секунда. Когато сравнявате приложението с приложението за камера на iPhone 15 Pro, разделителната способност и кадрите в секунда са по-високи, тъй като iPhone записва само при 1080p при 30 fps.

Имайте предвид, че iPhone 15 Pro не поддържаше пространствен видеозапис, докато компанията не представи Vision Pro. Скоро след това Apple пусна iOS 17.2 за широката общественост, която донесе поддръжка само за Pro модела на iPhone 15. Ако не разполагате с Vision Pro, няма смисъл да купувате приложението, тъй като дълбочината на видеото не може да бъде усетена на дисплея на iPhone.

Ако искате сами да изпробвате новото приложение, имайте предвид, че Spatial Video заема много място в iPhone. За сравнение iPhone 15 Pro записва Spatial Video в 1080p при 30 fps и заема 130 MB в минута. Това означава, че записването на видео с по-висока разделителна способност и по-високи кадри може да ви струва много място за съхранение в iPhone. Би било разумно да инвестирате в добър преносим SSD диск, който можете да свържете към вашия iPhone чрез USB-C.

Както споменахме, цената на приложението Spatialify е 3 долара и може да бъде изтеглено от App Store на вашия iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max.

Снимка: Unsplash

Виж още: Експерт твърди, че Алцхаймер всъщност може да не е мозъчно заболяване