Отделянето на Honor в самостоятелна компания от Huawei изглежда се отплаща. Honor телефоните, започвайки с новата серия Honor 50, отново ще предлагат пълния набор от приложения и услуги на Google.

Новината бе потвърдена от немското подразделение на Honor в Twitter в отговор на въпрос за предстоящия захранван със Snapdragon 788 модел. Компанията потвърди, че въпросният апарат ще предлага услугите на Google, както и уточни, че Honor 50 ще запази своя MagicUI интерфейс заедно с някои нови функции.  

Honor 50 ще бъде първият смартфон на младата компания, който ще излезе с услугите на Google, откакто Вашингтон наложи стриктни санкции на Huawei през май 2019 г. Това беше удар, който накара Huawei да продаде дъщерната си марка Honor на консорциум от няколко китайски компании. Като нова, независима марка Honor възобнови партньорството си с повечето големи технологични компании като Intel и Qualcomm. Голямото липсващо име беше Google, но сега очевидно този пъзел от мозайката също се нарежда.

Засега е рано да се каже дали Honor ще успее отново да се конкурира с другите китайски производители, които я задминаха като растеж, но завръщането на услугите на Google определено е добра новина за марката и нейните почитатели.

Снимка: Neowin

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България