В началото на ноември Huawei Mate 50 Pro оглави текущата класация за мобилна камера на световно признатата лаборатория DxOMark. Една от ключовите иновации в най-новия флагман на компанията e неговата механично регулируема в 10 степени бленда - от f1.4 до f4. Какво е практическото значение на тази иновация и каква роля играе тя за снимките в различни сценарии?

Част от отговорите дават трима български фотографи, след като използват Huawei Mate 50 Pro за своя основна камера в рамките на 2 седмици. Те са Темелко Темелков, Лора Динева и Диляна Флорентин, които разказват за своето преживяване със смартфона в областта съответно на репортажната, продуктовата и портретната фотография.

Впечатленията от Huawei Mate 50 Pro на Диляна Флорентин, Лора Динева и Темелко Темелков бяха споделени на медиен фотографски уъркшоп на 7 ноември по повод старта на редовните продажби на Huawei Mate 50 Pro в България. Домакин на уъркшопа бе галерията nOva Art Space и изложбата скулптури на Георги Л. Георгиев „За вдъхновението...“.

Ето и някои от техните кадри:

 *Снимка: Темелко Темелков

 *Снимка: Диляна Флорентин

 *Снимка: Лора Динева

Вижте още: HUAWEI WATCH GT 3 SE е най-лекият модел от серията GT 3 и е вече на българския пазар