Въпреки че делото между Epic и Apple все още не е приключило, финансовата платформа Paddle е готова да се възползва максимално бързо от ситуацията. Тя предложи нещо, което нарича „първата алтернативна платформа спрямо микротранзакциите в екосистемата на Apple“.

Идеята идва в резултат на съдебно решение, което принуждава Apple да позволи на App Store разработчиците да препращат своите потребители към други разплащателни платформи. Според Paddle тяхната система, наречена Paddle In-App Purchase, дава същите предимства като магазина на Apple, но без високата комисиона. Тук тя ще бъде съответно 10 процента за транзакции под 10 долара и 5 процента за такива под 5 долара. Други предимства включват: директната връзка с потребителите при отсъствието на Apple като посредник; различни абонаментни опции и никакви допълнителни отговорности за разработчиците. 

Новата платформа ще заработи от 7 декември, като датата е съобразена със съдебното решение. Към момента Paddle предлага финансови услуги в повече от 190 държави по света.

Снимка: Paddle

Виж още: Оригиналният Apple Watch вече е пенсионер

 

Тагове: