Миналата седмица Apple обяви гамата iPhone 14 и iPhone 14 Pro. Предварителните поръчки започнаха миналия петък и поръчки трябва вече да са започнали да пристигат при клиентите. Благодарение на късметлиите, които са се сдобили с моделите iPhone 14, сега имаме поглед върху вътрешните компоненти на iPhone 14 Pro Max.

Разглобяването беше споделено от YouTube канала PBKreviews и показва задълбочен поглед върху това, което има вътре в новите модели. Отвън iPhone 14 Pro Max изглежда почти идентичен с iPhone 13 Pro Max (поне когато е изключен). Но има някои забележителни разлики отвътре.

С премахването на екрана вече е възможно да видите повечето вътрешни компоненти. Като погледнем набързо, разположението на повечето компоненти изглежда доста подобно на това на iPhone 13 Pro Max: голяма L-образна батерия и логическа платка отляво с нов капак, гравиран с A16 Bionic.

Този нов капак на логическата платка всъщност е метална плоча с графитни подложки, които пренасят и разсейват топлината. По време на основното представяне Apple каза, че всички модели iPhone 14 имат по-добра термична система, за да поддържат висока производителност по-дълго, и сега знаем как работи тази система.

iPhone 14 Pro Max има вътрешна батерия с капацитет 4323 mAh, както беше съобщено по-рано. Компонентът е малко по-малък от 4352 mAh батерия на iPhone 13 Pro. Разбира се, Apple твърди, че новите телефони могат да останат дори по-дълго без захранване благодарение на оптимизациите на чипа A16 Bionic, който сега е изграден върху 4-нанометров процес.

Но едно нещо, което е наистина различно в тазгодишните модели Pro, е камерата TrueDepth, която се състои от сензорите за разпознаване на лицето и предната камера. Този път Apple постави сензора за близост под дисплея, така че всички компоненти да се поберат в зона с 30% по-малка от прореза на iPhone 13 Pro.

Както можем да видим от разглобяването, новият модул на камерата TrueDepth всъщност е много по-малък, което позволи на Apple да създаде функцията Dynamic Island. Говорейки за камери, iPhone 14 Pro Max има три задни лещи точно като своя предшественик. Въпреки това тазгодишните модели Pro разполагат с нов 48 MP широк обектив с много по-голям сензор и това се вижда ясно отвътре.

Други интересни факти от разглобяването включват по-отблизо модула за сателитна връзка и липсата на слот за SIM карти (само при модели, продавани в САЩ).

Снимка: PBKreviews

Виж още: Кои са новите функции на iPhone, които вече сме виждали при Android

 

Тагове: